Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arnese
arnesë:

arnés/ë,-a f. sh. -a(t) vend i arnuar; arnë.

Sinonime / Të përafërta:
arnë
Të ngjashme:
arnuese:

arnúes,-e, -ja f. sh. -e(t).

anesë:

anés/ë,-a f. anësi.

anëse:

ánës/e,-ja f. sh. -e(t) pjesë anësore e diçkaje: anëset e krevatit; anëse plepi anie plepi.

arnesar:

arnesár,-i m. sh. -ë(t) vjet. arnues.

arnues:

arnúes,-i m. sh. -(it) ai që arnon rroba, këpucë etj.