Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arnesar
arnesar:

arnesár,-i m. sh. -ë(t) vjet. arnues.

Sinonime / Të përafërta:
arnues
Të ngjashme:
arnesare:

arnesár,-e, -ja f. sh. -e(t).

arnesë:

arnés/ë,-a f. sh. -a(t) vend i arnuar; arnë.

arnuar:

arnúar (i, e) mb. që është me arna: pallto e arnuar.

arkëtar:

arkëtár,-i m. sh. -ë(t) punonjës i arkës në një bankë, në një sipërmarrje etj.

armëtar:

armëtár,-i m. sh. -ë(t) 1. usht. ai që kujdeset për armët. 2. edhe si mb., vjet. armëpunues; armëndreqës.