Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arnesë
arnesë:

arnés/ë,-a f. sh. -a(t) vend i arnuar; arnë.

Sinonime / Të përafërta:
arnë
Të ngjashme:
anesë:

anés/ë,-a f. anësi.

arnesar:

arnesár,-i m. sh. -ë(t) vjet. arnues.

arnues:

arnúes,-i m. sh. -(it) ai që arnon rroba, këpucë etj.

arrest:

arrést,-i m. sh. -e(t) paraburgim; ndalim: arrest shtëpie; në gjendje arresti.

arnuese:

arnúes,-e, -ja f. sh. -e(t).