Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arnaje
arnajë:

arnáj/ë,-a f. sh. -a(t) vend me ara, arishtë.

Sinonime / Të përafërta:
arishtë
Të ngjashme:
ardhje:

árdhj/e,-a f. sh. -e(t) shih te vij.

arnaut:

arnaút,-i m. sh. -ë(t), edhe si mb., vjet. shqiptar (i quajtur kështu nga turqit).

argate:

argát,-e, -ja f. sh. -e(t).

argasje:

argásj/e,-a f. regjje.

anale:

anále,-t f. sh. hist. vepër ku shënohen vit pas viti ngjarjet më të rëndësishme të kohës; fig. libr. përmbledhje e ngjarjeve kryesore të një periudhe, e veprimtarisë së një fushe etj.: hyri në analet e historisë.