Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arnajë
arnajë:

arnáj/ë,-a f. sh. -a(t) vend me ara, arishtë.

Sinonime / Të përafërta:
arishtë
Të ngjashme:
arnaut:

arnaút,-i m. sh. -ë(t), edhe si mb., vjet. shqiptar (i quajtur kështu nga turqit).

arnoj:

arn/ój kal., -óva -úar 1. i vë arnë një petku, një këpuce etj.: arnoj çorapet; arnoj kazanin. 2. fig. e mbuloj një të keqe, një të metë, një dobësi etj. me ç’të kem në dorë; mbuloj në një farë mënyre.

armatë:

armát/ë,-a f. sh. -a(t) 1. usht. njësi e madhe ushtarake, që ka disa korpuse a divizione: komandant armate. 2. fig. lart. shumë njerëz që punojnë në një fushë a për një qëllim, ushtri: armata e arsimtarëve (e mjekëve).

arnesë:

arnés/ë,-a f. sh. -a(t) vend i arnuar; arnë.

bornajë:

bornáj/ë,-a f. sh. -a(t) borë e madhe e zakonisht e qëndrueshme në një vend: ujë bornaje.