Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës armiqesisht
armiqësisht:

armiqësísht ndajf. në mënyrë armiqësore; kund. miqësisht: u soll armiqësisht.

Antonime:
miqësisht
Të ngjashme:
miqësisht:

miqësísht ndajf. në mënyrë miqësore, si mik a si miq; kund. armiqësisht: i foli (e përshëndeti) miqësisht.