Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës armetar
armëtar:

armëtár,-i m. sh. -ë(t) 1. usht. ai që kujdeset për armët. 2. edhe si mb., vjet. armëpunues; armëndreqës.

Sinonime / Të përafërta:
armëpunues
armëndreqës
Të ngjashme:
arkëtar:

arkëtár,-i m. sh. -ë(t) punonjës i arkës në një bankë, në një sipërmarrje etj.

armëtari:

armëtarí,-a f. vjet. punimi i armëve; mjeshtëria e armëpunuesit.

arëtar:

arëtár,-i m. sh. -ë(t) bujk.

armator:

armatór,-i m. sh. -ë(t) min., ndërt. ai që bën armatesa; armatues.

arnesar:

arnesár,-i m. sh. -ë(t) vjet. arnues.