Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës armendreqes
armëndreqës:

armëndréqës,-i m. sh. -(it), edhe si mb., vjet. zejtar që ndreqte armët.

Të ngjashme:
orëndreqës:

orëndréqës,-i m. sh. -(it) ai që ndreq orët.