Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës armembajtes
armëmbajtës:

armëmbájtës,-i m. sh. -(it) ai që mban armë; / hist. shqytar.

Sinonime / Të përafërta:
shqytar
Të ngjashme:
armëmbajtëse:

armëmbájtës/e,-ja f. sh. -e(t) usht. raft i posaçëm, ku mbështeten armët.

armëmbajtje:

armëmbájtj/e,-a f. mbajtja e një arme: armëmbajtje pa leje.

armbajtës:

armbájtës,-e mb. që përmban ar.