Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës armelare
armëlarë:

armëlárë mb. poet. që ka luftuar e ka fituar, që është mbuluar me lavdi.

Të ngjashme:
arnesare:

arnesár,-e, -ja f. sh. -e(t).

armëtari:

armëtarí,-a f. vjet. punimi i armëve; mjeshtëria e armëpunuesit.

armëtore:

armëtór/e,-ja f. sh. -e(t) usht. vend i posaçëm ku mbahen armët e municionet.

marmelatë:

marmelát/ë,-a f. lloj reçeli, që bëhet me pemë të grira e të zjera, me sheqer e pak niseshte: marmelatë molle (fiku).

armëtar:

armëtár,-i m. sh. -ë(t) 1. usht. ai që kujdeset për armët. 2. edhe si mb., vjet. armëpunues; armëndreqës.