Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës armature
armaturë:

armatúr/ë,-aI f. sh. -a(t) armëtore.

armaturë:

armatúr/ë,-aII f. sh. -a(t) min. armatesë.

Sinonime / Të përafërta:
armatesë
Të ngjashme:
armatues:

armatúes,-i m. sh. -(it) armator.

armëtore:

armëtór/e,-ja f. sh. -e(t) usht. vend i posaçëm ku mbahen armët e municionet.

armator:

armatór,-i m. sh. -ë(t) min., ndërt. ai që bën armatesa; armatues.

amatore:

amatór,-e, -ja f. sh. -e(t).