Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës armaturë
armaturë:

armatúr/ë,-aI f. sh. -a(t) armëtore.

armaturë:

armatúr/ë,-aII f. sh. -a(t) min. armatesë.

Sinonime / Të përafërta:
armatesë
Të ngjashme:
armatues:

armatúes,-i m. sh. -(it) armator.

armator:

armatór,-i m. sh. -ë(t) min., ndërt. ai që bën armatesa; armatues.

armatesë:

armatés/ë,-a f. sh. -a(t) min. veshje e faqeve të brendshme të galerive me shtylla druri a betoni; / ndërt. formë prej dërrasash a prej metali, që shërben për të derdhur shtylla a dysheme prej betoni, për të mbajtur pjesë të një vepre që ndërtohet etj.; armaturë.

gramaturë:

gramatúr/ë,-a f. sh. -a(t) sasia e diçkaje në gramë, si masë për të përgatitur një gjellë, një bar etj.