Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës armatim
armatim:

armatím,-i m. sh. -e(t) 1. armatosje. 2. usht. tërësia e armëve, e mjeteve dhe e pajisjeve për luftim: depo armatimi.

Të ngjashme:
çarmatim:

çarmatím,-i m. 1. çarmatosje. 2. masat për heqjen e armatimeve dhe për të mos mbajtur forca ushtarake.

aratim:

aratím,-i m. sh. -e(t) lëvrimi i tokës.

armator:

armatór,-i m. sh. -ë(t) min., ndërt. ai që bën armatesa; armatues.

aromatik:

aromatík,-e mb. i mermë: vaj aromatik.

arratis:

arratís kal., -a, -ur 1. e bëj të marrë arratinë. 2. arrakat.