Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës armëlarë
armëlarë:

armëlárë mb. poet. që ka luftuar e ka fituar, që është mbuluar me lavdi.

Të ngjashme:
armëtari:

armëtarí,-a f. vjet. punimi i armëve; mjeshtëria e armëpunuesit.

armëtar:

armëtár,-i m. sh. -ë(t) 1. usht. ai që kujdeset për armët. 2. edhe si mb., vjet. armëpunues; armëndreqës.