Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arkitektonike
arkitektonik:

arkitektoník,-e mb. që lidhet me arkitektonikën, i arkitektonikës.

arkitektonikë:

arkitektoník/ë,-a f. arkit. mënyra e ndërtimit të një vepre, në të cilën pjesët përbërëse lidhen të gjitha mirë e bukur; / fig. ndërtimit i diçkaje në këtë mënyrë: arkitektonika e romanit.