Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës arkitekt
arkitekt:

arkitékt,-i m. sh. -ë(t) 1. inxhinier arkitekture. 2. fig. ai që përcakton mënyrat e tregon rrugët për të arritur një qëllim.

Të ngjashme:
arkitekte:

arkitékt,-e, -ja f. sh. -e(t).