Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës arkipelag
arkipelag:

arkipelág,-u m. sh. -ë(t) gjeogr. grup ishujsh të afërt e të një bashkësie tokësore: arkipelagu i Filipineve.