Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës arkimandrit
arkimandrit:

arkimandrít,-i m. sh. -ë(t) fet. titulli më i lartë për murgjit dhe për kryetarët e manastireve ortodokse.