Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arkërkues
arkërkues:

arkërkúes,-i m. sh. -(it) ai që kërkon e nxjerr ar për t’u pasuruar.

Të ngjashme:
arkëtues:

arkëtúes,-i m. sh. -(it) ai që arkëton; depozitues.

kërkues:

kërkúes,-e mb. 1. që ka kërkesa të forta ndaj vetes ose ndaj të tjerëve; që shpreh një kërkesë të tillë: mësues (profesor) kërkues; frymë kërkuese. 2. edhe si em., që bën një kërkesë a një lutje; / që kërkon diçka, kërkimtar; që hulumton, studiues.