Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës aritmetike
aritmetik:

aritmetík,-e mb. që lidhet me aritmetikën, i aritmetikës: veprime (shprehje) aritmetike.

aritmetikë:

aritmetík/ë,-a f. pjesë e matematikës, që merret me vetitë e thjeshta të numrave dhe me veprimet me ta: aritmetika racionale; fletore aritmetike.