Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës aritmetikë
aritmetikë:

aritmetík/ë,-a f. pjesë e matematikës, që merret me vetitë e thjeshta të numrave dhe me veprimet me ta: aritmetika racionale; fletore aritmetike.

aritmetik:

aritmetík,-e mb. që lidhet me aritmetikën, i aritmetikës: veprime (shprehje) aritmetike.