Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës argjendoj
argjendoj:

argjend/ój kal., -óva, -úar laj a vesh diçka me argjend; / i jap ngjyrë argjendi. / pës. argjendóhet v. III.

Të ngjashme:
argjendor:

argjendór,-e mb. poet. i argjendtë: dritë argjendore.

argjendar:

argjendár,-i m. sh. -ë(t) mjeshtër që punon sende prej ari e prej argjendi; arpunues.

argjendtë:

argjéndtë (i, e) mb. 1. i bërë prej argjendi; i larë a i veshur me argjend: unazë e argjendtë; enë të argjendta. 2. që ka ngjyrën e shkëlqimin e argjendit: flokë të argjendtë.

argjendim:

argjendím,-i m. veprimi sipas foljes: argjendimi i gjetheve në vjeshtë.

argjend:

argjénd,-i m. 1. kim. metal i rrallë e i çmuar, i butë e me ngyrë të bardhë të shndritshme, që përdoret për të bërë stoli, monedha etj. (simboli Ag): kupë (lugë) argjendi; fill argjendi fill i argjendtë për qëndisje; ngjyrë argjendi. 2. si mb. i argjendtë.