Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës argalisem
argalisem:

argalís/em vetv., -a (u), -ur bised. qesh me zë të lartë; ngacmohem e dëfrehem me dikë.

Të ngjashme:
argalisje:

argalísj/e, -a f. sh. -e(t) veprimi sipas foljes.

arratisem:

arratísem vetv. 1. iki fshehurazi nga një vend, ku më mbajnë mbyllur për dënim; marr arratinë për të shpëtuar nga ndjekjet: u arratis nga burgu. 2. v. III fig. largohet, tretet: m’u arratis gjumi. 3. arrakatem.

argasem:

argásem vetv. regjem. / pës. argásem.