Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ardhangët
ardhangët:

ardhángët (i, e) mb. që është plot njomësi e gjallëri; i mbushur e i ngjeshur; i këndellët.

Të ngjashme:
ardhangem:

ardhángem vetv. e ardhang: u ardhangën filizat. / pës. ardhángem.

ardhangie:

ardhángi/e,-a f. 1. veprimi sipas foljeve. 2. njomështi, njomësi; gjallëri. 3. spec. gjendje e fryrë e qelizave dhe e indeve të organizmave të gjallë.

ardhang:

ardháng kal., -a, -ur e bëj të ardhangët; e këndell.

ardhangësi:

ardhangësí,-a f. libr. të qenët i ardhangët.