Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arbitroj
arbitroj:

arbitr/ój kal., -óva, -úar sport. gjykoj një ndeshje. / pës. arbitróhet v. III.

Të ngjashme:
arbitrar:

arbitrár,-e mb. që caktohet rastësisht; që bëhet sipas dëshirave a tekave të dikujt: vendim arbitrar; qëndrim arbitrar; / që vepron me kokë të vet: njeri arbitrar.

arbitrim:

arbitrím,-i m. sh. -e(t) gjykimi i një ndeshjeje.