Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arberishte
arbërishte:

arbërísht/e,-ja f. të folmet e arbëreshëve të Italisë a të Greqisë.

Të ngjashme:
arbërisht:

arbërísht ndajf. në të folmet e arbëreshëve.

armenishte:

armenísht/e,-ja f. gjuha e armenëve: lidhjet e shqipes me armenishten.

albërishtë:

albërísht/ë,-a f. sh. -a(t) grumbull albra.h; vend me albra.

elbërishtë:

elbërísht/ë,-a f. sh. -a(t) [elbërísht/e,-ja f. sh. -e(t)] elbore1.

labërishte:

labërísht/e,-ja f. gjuh. e folmja e labëve: labërishtja e folur.