Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arberesh
arbëresh:

arbërésh,-i m. sh. -ë(t) 1. shqiptar i popullsisë së ardhur që në mesjetë në Italinë e Jugut, në Greqi a në Dalmaci: arbëreshët e Italisë. 2. zakon. sh. krahin. banor i fushave bregdetare në Shqipëri.

arbëresh:

arbërésh,-e mb. që lidhet me arbëreshët, i arbëreshëve; që është krijuar prej tyre: katund arbëresh; letërsia arbëreshe; të folmet arbëreshe.

Të ngjashme:
arbëreshe:

arbërésh,-e, -ja f. sh. -e(t).

arbërisht:

arbërísht ndajf. në të folmet e arbëreshëve.