Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arber
arbër:

árb,-ër, -ëre mb. arbëror.

arbër:

árb/ër,-ri m. sh. -ër(-rit) 1. hist. emër për shqiptarët në mesjetë; arbëresh. 2. shqiptar (për ta dalluar nga të huajt): jam arbër; / krahin. banor i një pjese të Labërisë së Vlorës.

Të ngjashme:
albër:

álb/ër,-ra f. sh. -ra(t) ashkël; lapër.

amper:

ampér,-i m. sh. -ë(t) fiz. njësi matëse e fuqisë së rrymës elektrike (shkurt. A).

armen:

armén,-i m. sh. -ë(t) banor vendës i Armenisë ose me prejardhje nga Armenia.

arsej:

ars/éj kal., -éva, -ýer arsimoj.