Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës aratoj
aratoj:

arat/ój kal., -óva, -úar lëvroj tokën. / pës. aratóhet v. III.

Të ngjashme:
uratoj:

urat/ój kal. óva, -úar vjet. i jap uratën, bekoj: uratoi të birin. / pës. uratóhem.

acaroj:

acar/ój kal., -óva, -úar e bëj më të nderë, e tendos; e keqësoj, e pezmatoj: ma acaroi plagën; i acaruan fjalët.

adaptoj:

adapt/ój kal., -óva, -úar libr. përshtat.

amator:

amatór,-i m. sh. -ë(t), edhe si mb., ai që është i dhënë me dashuri pas diçkaje: amator lulesh; / ai që merret me një sport, me art etj. pa e pasur mjeshtëri dhe pa përgatitje të veçantë: piktor amator; grupet amatore.

amëtoj:

amët/ój kal., -óva, -úar i jap një amëz.