Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arapash
arapash:

arapásh,-i m. gjell. qull i trashë me miell misri; lloj mëmëlige me lakra a me zorrë e mëlçi.

Të ngjashme:
grupash:

grupásh,-i m. sh. -ë(t), edhe si mb., libr. keq. fraksionist.

laradash:

laradásh,-i m. sh. -ë(t) 1. zool. pelikan. 2. pupagjel misri. 3. kërcim duke u rrotulluar kokë e këmbë: bëri ca laradashë. 4. si ndajf. duke u kapërdirë me kokë në tokë e me këmbët përpjetë: luajnë laradash.

qaramash:

qaramásh,-e mb., edhe si em., qaraman.

rrasash:

rrásash ndajf. mënyrë të luajturi duke ngritur dy-tri rrasa guri më këmbë e duke i gjuajtur: luajmë rrasash.