Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arançatë
arançatë:

arançát/ë,-a f. sh. -a(t) pije freskuese me lëng portokalli.

Të ngjashme:
granatë:

granát/ë,-a f. sh. -a(t) 1. usht. bombë e vogël që hidhet me dorë ose me armë zjarri: granatë dore; granata kundërtanke. 2. sport. send i metaltë si shishe, që atleti përpiqet ta hedhë sa më larg.