Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arabishte
arabishte:

arabísht/e,-ja f. gjuha e arabëve.

Të ngjashme:
arabisht:

arabísht ndajf. në gjuhën arabe.

grarishte:

graríshte mb. që është për gra; që bëhet a që përdoret nga gratë; i grave: rroba (këpucë) grarishte; valle (këngë) grarishte; punë grarishte.

iranishte:

iranísht/e,-ja f. gjuha iraniane.

trakishte:

trakísht/e,-ja f. gjuha e trakëve.

gradishtë:

gradísht/ë,-a f. sh. -a(t) arkeol. qytezë; rrënojat e një qyteze.