Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arëz
arëz:

árëz,-a f. sh. -a(t) zool. grerëz: bukë arëzash fole grerëzash si hoje blete.

Sinonime / Të përafërta:
grerëz
Të ngjashme:
arrëz:

árrëz,-aI f. anat. 1. rruaza e parë e qafës, ngjitur me kokën. 2. fikthi i fytit.* theu arrëzën theu qafën.

arrëz:

árrëz,-aII f. sh. -a(t) arrishtë.

arrëz:

árrëz,-aIII f. sh. -a(t) bot. barishte e fushave bregdetare, me gjethe si të tërfilit e të dendura.

farëz:

fárëz,-a f. sh. -a(t) 1. farë e vogël. 2. zool. mëmë.

larëz:

lárëz,-aI f. bot. 1. larushk. 2. bar si grashina, me farën lara-lara.