Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës apologjet
apologjet:

apologjét,-i m. sh. -e(t) libr. ai që i bën apologji dikujt a diçkaje.

Të ngjashme:
apologji:

apologjí,-a f. sh. -(të) libr. mbrojtja e dikujt a e diçkaje duke e lavdëruar shumë.