Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës apokaliptik
apokaliptik:

apokaliptík,-e mb. 1. fet. që lidhet me apokalipsin, i apokalipsit. 2. fig. libr. që duket si apokalips; i tmerrshëm: pamje apokaliptike.