Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës apokalips
apokalips:

apokalíps,-i m. 1. fet. fundi, mbarimi i botës. 2. fig. libr. fund i përgjithshëm tragjik, katastrofë e madhe.

Sinonime / Të përafërta:
fundi