Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës apasionoj
apasionoj:

apasion/ój kal., -óva, -úar libr. i ngjall dikujt pasionin për diçka.

Të ngjashme:
pasionoj:

pasion/ój kal., -óva, -úar e bëj dikë që të jepet me pasion pas diçkaje.

apasionim:

apasioním,-i m. veprimi sipas foljeve.