Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës apartament
apartament:

apartamént,-i m. sh. -e(t) hyrje më vete në një ndërtesë banimi: apartament me tri dhoma e një kuzhinë.

Të ngjashme:
departament:

departamént,-i m. sh. -e(t) 1. degë a seksion në një ministri etj.; ministri në disa vende: departamenti i shtetit ministria e punëve të jashtme në ShBA. 2. njësi e madhe administrative e tokësore (në Francë), prefekturë. 3. nënndarje në një institucioni etj. sipas fushës së veprimtarisë a sipas specialitetit: departamenti i leksikologjisë (i matematikës, i gjuhës shqipe).