Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës aparaturë
aparaturë:

aparatúr/ë,-a f. sh. -a(t) përmb. tërësi aparatesh e pajisjesh, që së bashku kryejnë një punë: aparaturat e përgjimit.