Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës anurin
Të ngjashme:
anurinë:

anurín/ë,-a f. sh. -a(t) anë are, anie.

alumin:

alumín,-i m. kim. metal i bardhë e i butë, që përdoret për tela, për enë etj. (simboli Al): pjatë (lugë) alumini.

nanuris:

nanurís kal., -a, -ur 1. vë në gjumë foshnjën duke i kënduar ninanana dhe duke e përkundur; fig. i marr mendjen dikujt, e vë në gjumë: i nanurisi me gënjeshtra. 2. fig. përkëdhel; prek lehtë. / pës. nanurísem.

uturin:

uturí/n jokal. v. III, -u, -rë bën uturimë; ushton nga zëra a zhurma të ndryshme: uturin pylli; uturin traktori; uturin salla; më uturijnë veshët ndiej uturimë në vesh.

anulim:

anulím,-i m. sh. -e(t) veprimi sipas foljeve.