Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës antropoid
antropoid:

antropoíd,-e mb. zool. që i ngjan njeriut: majmun antropoid.

Të ngjashme:
antropoide:

antropoíd,-ë(t) f. sh. familje e majmunëve që i ngjajnë njeriut.

antroponim:

antroponím,-i m. sh. -e(t) gjuh. emër i përveçëm i njeriut.