Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës antitezë
antitezë:

antitéz/ë,-a f. sh. -a(t) 1. logj. gjykim i kundërt me një tezë; / let. kundërvënia e dy koncepteve a e dy mendimeve për t’i dhënë forcë shprehjes. 2. fig. libr. diçka a dikush që i kundërvihet tërësisht diçkaje a dikujt tjetër: është antiteza e të vëllait.