Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës antipati
antipati:

antipatí,-a f. sh. -(të) ndjenjë mospëlqimi e mosdashjeje për dikë a diçka; kund. simpati.

Antonime:
simpati
Të ngjashme:
antipatik:

antipatí,-k, -ke mb. që të ngjall antipati; i pakëndshëm; kund. simpatik: fytyrë antipatike.