Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës antimon
antimon:

antimón,-i m. kim. metal i brishtë me ngjyrë të argjendtë, që përdoret në teknikë e në mjekësi, zakonisht në lidhje me metale të tjera (simboli Sb).

Të ngjashme:
ankimoj:

ankim/ój jokal., -óva, -úar drejt. bëj ankesë në një organ të drejtësisë.

ankimor:

ankimór,-e mb. drejt. që lidhet me një ankesë; që përmban një ankim.

timon:

timon,-i m. sh. -ë(t) 1. pjesë si rreth e mjeteve të transportit, që shërben për të mbajtur drejtimin në lëvizje; pjesë e tillë e disa mekanizmave: nuk pret timoni nuk punon timoni, është prishur. 2. edhe fig., libr. drejtim; udhëheqje: mori timonin e shtetit.