Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës antilope
antilopë:

antilóp/ë,-a f. sh. -a(t) zool. kafshë e egër gjitare e vendeve të ngrohta të Afrikës e të Azisë, me trup sa të lopës e me brirë të gjatë.