Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës antifashizëm
antifashizëm:

antifashíz/ëm,-mi m. qëndrim e veprimtari kundër fashizmit.