Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës antifashist
antifashist:

antifashíst,-e mb. që është kundër fashizmit: lëvizje antifashiste.

antifashist:

antifashíst,-i m. sh. -ë(t) ai që është kundër fashizmit.