Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës anticiklon
anticiklon:

anticiklón,-i m. sh. -e(t) meteor. përqendrim i një trysnie të lartë atmosferike, që vepron kundër zonave me ciklone.