Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës antibiotik
antibiotik:

antibiotík,-u m. sh. -ë(t) farm. lëndë kimike, që përdoret si bar për të mbytur mikrobet a bakteret ose për të ndërprerë zhvillimin e tyre.