Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës anor
anor:

anór,-e mb., edhe si em., që mban anën e dikujt; hileqar.

Sinonime / Të përafërta:
hileqar
Të ngjashme:
anoj:

an/ój kal., -óva, -úar 1. përkul nga njëra anë; i jap drejtim të pjerrët: anoj trupin. 2. jokal. anohem. 3. jokal. fig. marr anën e dikujt; i afrohem një mendimi: anon nga të vetët. 4. jokal. ngjaj me dikë a me diçka, afroj: anon nga e ëma.

anore:

anór/e,-ja f. sh. -e(t) anie.

banor:

banór,-i m. sh. -ë(t) ai që banon diku, banues; vendës: banorët e lagjes; banorët e pyllit kafshët e shpendët e pyllit.

enor:

enór,-e mb. anat., bot. enëzor.

hanor:

hanór,-i m. sh. -ë(t), edhe si em. 1. dash ose cjap i patredhur për ndërzim: hanori i tufës. 2. fig. njeri me hënë; tekanjoz.